Schade

Schade aan jouw woning is erg vervelend. Afhankelijk van de oorzaak meld je schade bij Nijestee of bij de verzekeringsmaatschappij waar je inboedelverzekering loopt.

Schade door Nijestee

Bij schade in of om je woning na werkzaamheden van Nijestee, of in opdracht van Nijestee.

Bijvoorbeeld: de vakman van Nijestee raakt tijdens een reparatie per ongeluk een waterleiding waardoor je waterschade hebt. De schade wordt door Nijestee hersteld.

Als er door werkzaamheden van Nijestee schade aan jouw inboedel is ontstaan, raden wij je aan ons hiervan zo snel mogelijk schriftelijk op de hoogte te stellen. Binnen 10 werkdagen ontvang je een reactie en/of komt één van onze medewerkers langs om de schade te beoordelen.

Inboedelverzekering

Als er sprake is van gevolgschade dien je daarvoor contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij waar je jouw inboedelverzekering hebt afgesloten.

Bijvoorbeeld: een lekkende afvoer in de keuken heeft jouw laminaat beschadigd.

De lekkende afvoer herstellen wij voor je. Het beschadigde laminaat (onderdeel van jouw inboedel) meld je bij jouw eigen inboedelverzekering. 

Inbraakschade

Bij inbraakschade ga je naar de politie om aangifte te doen. Als je een proces-verbaal aan ons kunt overhandigen waaruit blijkt dat er (een poging tot) inbraak is gedaan, brengen wij geen kosten bij je in rekening voor het herstel van de inbraakschade. Bijvoorbeeld een nieuw voordeurslot. Voor schade aan jouw inboedel door inbraak kun je terecht bij jouw verzekeringsmaatschappij.

Stormschade

Is er een waarschuwing voor storm met risico op wateroverlast en hevige windstoten? Lees hier wat je vooraf kunt doen om schade te beperken, wat je tijdens de storm kunt doen en hoe je achteraf de eventuele schade kunt melden.

Brandschade

Bij brandschade dien je contact op te nemen met Nijestee. Ook dien je jouw verzekeringsmaatschappij waar je jouw inboedelverzekering hebt op de hoogte te brengen van de brand. Wij zorgen voor het herstel van de woning en bieden je zo nodig vervangende woonruimte aan.

Aardbevingsschade

Door bevingen in de provincie Groningen kan er schade ontstaan aan jouw woning.

Wat moet je doen bij aardbevingsschade?
Schade meld je via een reparatieverzoek. Als je foto’s van de schade hebt, voeg deze dan toe.

Overlast beperken
Het kan voorkomen dat bepaalde reparaties niet direct worden uitgevoerd, omdat er al werkzaamheden aan jouw woning op de planning staan. In dat geval kiezen we er voor om alle herstelwerkzaamheden in één keer uit te voeren. Hiermee proberen we de overlast voor je tot een minimum te beperken.