Binnen
Keuken
Koken
Je kunt elektrisch koken op een kookplaat. Deze wordt aangesloten door middel van een perilex-stekker. Er is een perilex-aansluiting aanwezig, die bevindt zich rechts van het keukenblok. Deze aansluiting is ook geschikt voor een inductie- of keramische kookvoorziening. Dit kan ook een kookplaat met een oven zijn. De 3-fasenaansluiting is geschikt voor apparaten tot maximaal 10360 watt.
Afzuigkap
In de keuken is het mogelijk om rechts naast het keukenblok een afzuigkap te plaatsen. Dan kun je de afvoerslang aansluiten op de sparing in de wand.
Vaatwasmachine
Er is een aansluiting voor een vaatwasmachine aanwezig in het gootsteenkastje. Je kunt deze naast het keukenblok plaatsen.
Afzuigpunten in het plafond
In de keuken zitten twee afzuigpunten in het plafond. Deze zorgen voor afzuiging, zodat de woning continu geventileerd wordt.
Woonkamer
Vloerverwarming en thermostaat
Met de thermostaat regel je de temperatuur in de hele woning. De begane grond en bovenverdieping kunnen alleen op dezelfde temperatuur worden ingesteld. De thermostaat is aan de muur tussen de keuken en de woonkamer bevestigd, naast de deur naar de gang. Nijestee adviseert om de temperatuur niet lager dan 18 graden te zetten en op een constante temperatuur te houden. Dit geeft een comfortabeler gevoel in huis en hiermee bespaar je energiekosten.
De hele woning is voorzien van vloerverwarming. Voor een optimale werking van de vloerverwarming is een juiste vloer erg belangrijk. In de kast onder de trap vind je de aansluiting voor de vloerverwarming voor de begane grond.
Heb je vragen of problemen met de verwarming, thermostaat of de vloerverwarming? Neem dan rechtstreeks contact op met de Energiewacht via (088) 555 30 00.
Toevoerpunten in het plafond
In de woonkamer zitten drie toevoerpunten in het plafond. Deze zorgen voor warme lucht en zijn aangesloten op de WarmteTerugWinning (WTW).
Hal
Rookmelder
In de hal zit een rookmelder aan het plafond. Deze is aangesloten op de elektra, zodat de rookmelder niet leeg kan raken. Als de stroom uitvalt schakelt de rookmelder automatisch over op de batterij. Als de rookmelder 1 keer per minuut piept, is de batterij leeg. Deze kun je dan vervangen.
Meterkast
In de meterkast vind je de elektra- en de watermeter. Ook vind je hier de groepenkast, de hoofschakelaar en een kaart met uitleg over de verschillende groepen.
In de meterkast heeft Nijestee een plattegrond van de woning opgehangen, waarop je kunt zien wat er allemaal in de woning zit en waar je dit kunt vinden.
Slaapkamers
Vloerverwarming
In de woning is het niet mogelijk om op de begane grond en de bovenverdieping verschillende temperaturen in te stellen. Met de thermostaat in de woonkamer regel je de temperatuur in de hele woning. De maximum temperatuur van de vloerverwarming in de slaapkamers is 18 graden.
Toevoerpunt in het plafond
In elke slaapkamer zit een toevoerpunt in het plafond die voor ventilatie zorgt. Het toevoerpunt is aangesloten op de WarmteTerugWinning (WTW).
Overloop
Rookmelder
Op de overloop zit een rookmelder aan het plafond (lees de uitleg op blz. 4).
Technische ruimte
Omvormer
De omvormer zet opgewekte zonne-energie van de zonnepanelen om in elektriciteit en is aangesloten op de meterkast. LET OP: zorg ervoor dat de schakelaar onder de omvormer altijd op ‘AAN’ staat. Staat de schakelaar op ‘UIT’, dan heb je géén opbrengst van de zonnepanelen. Controleer jouw opbrengsten elk kwartaal via jouw energieleverancier.
WarmteTerugWinning (WTW) en warmtepomp
De woning is voorzien van een WarmteTerugWinning (WTW) en een warmtepomp. De warmtepomp op het dak haalt energie uit de buitenlucht. Lucht van buiten wordt via de WTW verwarmd. De woning wordt vervolgens via de vloerverwarming verwarmd. De WTW en de warmtepomp worden beide aangesloten op de elektra van de woning en verbruiken stroom. De WTW zorgt voor constante ventilatie in de woning.
Voor optimaal gebruik van de WTW en een comfortabel en constant klimaat in de woning adviseert Nijestee om de ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden. Zo heb je ook minder kans op vocht en schimmel. De schakelaar voor de WTW ligt in de keukenla.
Aansluiting vloerverwarming
In de technische ruimte vindt u de aansluiting voor de vloerverwarming voor de bovenverdieping.
Heb je een storing of een probleem met de genoemde installaties? Dan kun je rechtstreeks telefonisch contact opnemen met de Energiewacht via (088) 555 30 00.
Wasmachine en/of droger
In de technische ruimte is een aansluiting voor een was- machine en een droger.
Badkamer en toilet
Algemeen
Om de badkamer extra te verwarmen is er een design- radiator geplaatst. Deze is aangesloten op elektra. Wil je een douchescherm of gordijn plaatsen? Dan kun je deze aan de wanden bevestigen.
Afzuigpunt in het plafond
In de badkamer zit een afzuigpunt in het plafond. Deze zorgt voor afzuiging, zodat de badkamer continu geventileerd wordt.
Algemeen
Wandafwerking
Alle wanden worden behangklaar opgeleverd. Dit houdt in dat de wanden niet glad genoeg zijn om alleen te sausen.
De traptreden staan in de grondverf. Je ontvangt een pot verf van ons voor het verven van de trap. Op deze manier kunt je eerst verhuizen en verf je de trap later, zodat deze niet beschadigt.
Boren in wanden en vloeren
In de wanden zijn leidingen aangebracht en de vloeren zijn voorzien van vloerverwarming. Daarom adviseren wij je zo weinig mogelijk te boren in de wanden. Het is wel toegestaan om in de wanden te boren voor het ophangen van gordijnen. Als je in de wanden wilt boren adviseren wij je om een leidingzoeker te gebruiken. Het is niet toegestaan om te boren in de vloer, in verband met de vloerverwarming.
Buiten
Zonnepanelen
Op het dak van de woning zijn twaalf zonnepanelen geplaatst. Wanneer de zon schijnt, wordt er elektriciteit opgewekt. Deze elektriciteit wordt aan jouw woning geleverd.
De zonnepanelen zorgen voor een besparing op jouw energierekening. Wanneer je niets verbruikt, wordt de elektriciteit teruggeleverd aan jouw energieleverancier. Wij zorgen ervoor dat apparatuur op het dak toegankelijk blijft voor een vakman, om noodzakelijk onderhoud uit te voeren.
Je kunt zelf een energieleverancier kiezen voor elektra. Als bewoner geeft je zelf aan jouw leverancier door dat jouw woning zonnepanelen heeft. De energieleverancier kan vervolgens jouw voorschotbedrag vaststellen.
Groen
De voortuin is voorzien van een lage haag. In de achtertuin is een schutting met groen geplaatst. Het is niet toegestaan om de hagen en schuttingen te verwijderen. Het groenonderhoud aan de hagen wordt op een vast moment door Nijestee uitgevoerd. Het overige groenonderhoud doe je zelf.
Tuin
Inrichting
Het is niet toegestaan om de bestaande bestrating in de voor- en achtertuin te verwijderen of uit te breiden. De stroken met aarde zijn bedoeld voor beplanting of gras. Het is niet toegestaan om in de voor- en achtertuin uit te bouwen of een overkapping, tuinhuisje en andere bouwwerken te plaatsen.
Leidingen
In de voor- en achtertuin liggen veel leidingen. Je kunt dus niet (te) diep graven of palen in de grond slaan. De leidingen moeten altijd bereikbaar zijn bij calamiteiten. We verzoeken je contact op te nemen met Nijestee als je veranderingen wilt aanbrengen.
Verlichting
Bij de voordeur is een buitenlamp met huisnummer geplaatst. In de achtertuin is aan de zijkant van de berging een buitenlamp geplaatst, waarmee de schuurdeur en de brandgang verlicht worden.
Ook is er in de achtertuin, aan de woning, een aansluiting voor een buitenlamp geplaatst. Hier kun je zelf een buitenlamp ophangen.
Containers
Achter in de tuin is ruimte voor de containers.
Brandgang
De brandgang (het achterpad) moet altijd toegankelijk zijn als toegang naar de tuin en als vluchtweg.
Parkeren
Je kunt aan de achterkant van de woning op eigen terrein parkeren, op de aangelegde parkeerplaats met graskeien. De graskeien zorgen ervoor dat regenwater gemakkelijk in de bodem wordt opgenomen. Het is niet toegestaan om iets te veranderen.
Contact
Bedrijf | Contactgegevens | Werkzaamheden |
---|---|---|
Nijestee: | (050) 853 35 33 info@nijestee.nl 06 - 123 585 14 |
Reparaties aan jouw woning |
Boekema: | (050) 579 14 68 | Glas en glasschade |
Energiewacht: | (088) 555 30 00 | (Vloer)verwarming, warmtepomp, WTW, |
Waterbedrijf: | (050) 368 86 88 | Watervoorzieningen |
Van der Velden: | (050) 317 11 00 | Toilet en riolering |