Wat zit er in de woningen?

Nijestee heeft in Paddepoel 22 duurzame en energiezuinige appartementen gebouwd. Voor deze appartementen zoeken wij enthousiaste bewoners. Het appartement heeft twee of drie slaapkamers, een terras of balkon en een eigen of gedeelde berging. Het appartement is goed geïsoleerd, gasloos, beschikt over vloerverwarming en heeft zonnepanelen.

Hieronder geven we een eerste uitleg over alle voorzieningen die je in en om het appartement terug kunt vinden.

Binnen

Keuken
In de keuken is het mogelijk om een vaatwasser en afzuigkap te plaatsen. Voor de aansluiting van een vaatwasser kun je contact opnemen met Nijestee. Een afzuigkap en/of vaatwasser koop je zelf.

Het appartement is gasloos. Je kookt op een elektrische kookplaat die is aangesloten door middel van een perilex- stekker. Deze kookplaat koop je zelf. Wil je keramisch of op inductie koken? Dan kun je tegen een meerprijs een aanpassing in de meterkast laten uitvoeren door Nijestee. De perilex-aansluiting is geschikt voor 2-fasen stroom.

Wandafwerking
De wanden worden behangklaar (dus zonder behang) opgeleverd. Dit houdt in dat de wanden niet glad genoeg zijn om alleen te sausen.

Boren in wanden en vloeren
In de wanden zijn leidingen aangebracht en de vloeren zijn voorzien van vloerverwarming. Wanneer je iets wilt ophangen aan de wanden adviseren wij je gebruik te maken van betonhaakjes of speciale plakhaken. Nieuwe bewoners ontvangen drie setjes betonhaken bij het tekenen van het huurcontract. Wanneer je toch gaat boren is het van belang dat je zelf onderzoekt waar eventuele leidingen zitten. Dit kan door middel van een speciale detectiemeter of informatie vanuit Nijestee.

Voor de appartementen op de bovenste verdieping is het niet toegestaan om in het plafond te boren. Als je toch iets aan het plafond wilt ophangen, kun je contact opnemen met Nijestee via (050) 853 35 33. Dan kijken we samen naar een oplossing.

Verwarming
Het gehele appartement is voorzien van vloerwarming. Deze wordt centraal bediend vanuit de woonkamer via een thermostaat. Voor een optimale werking van de vloerverwarming is een juiste vloer erg belangrijk. Bij het kiezen van een vloerbedekking (laminaat, vinyl of iets dergelijks) is het daarom belangrijk om je goed te laten informeren door een gespecialiseerd bedrijf.

Voor optimale ventilatie in de woning is het van belang om een kier van minimaal 10 millimeter onder de deuren te laten.

WarmteStad
De woningen zijn aangesloten op WarmteStad. Dit is jouw leverancier voor warmte en warm water. De nieuwe bewoners ontvangen van WarmteStad een informatiepakket en een afnamecontract. Voor elektriciteit en internet kunt je zelf een leverancier kiezen.

Sleutels
Je ontvangt drie sleutels en/of druppels die toegang geven tot de centrale ingang, de woning en eventuele berging. Daarnaast krijg je twee sleutels voor de brievenbus, beneden naast de hoofdingang.

Ramen en deuren
De kunststof ramen hebben een draai- en kiepstand. De voordeur en balkondeur hebben een driepuntssluiting.

Bergingen en fietsenstalling
De appartementen met huisnummers 36, 38b, 40, 42b, 44 en 46b hebben een gezamenlijke fietsenstalling op de begane grond. Bij deze woningen bevindt de eigen berging zich in de woning.

De appartementen met huisnummers 32a en 34 hebben een inpandige berging op de begane grond die bereikbaar is van buitenaf. De overige appartementen hebben een eigen berging op de begane grond. Deze zijn bereikbaar via de berging-ingang.

Rookmelder
Er is één rookmelder aanwezig in het appartement. Deze bevindt zich in de hal.

Buiten

Parkeren
Parkeren kan in de Grote Beerstraat of ergens anders in de wijk. De woningen beschikken niet over een eigen parkeerplaats.

Er worden 23 parkeerplaatsen aangelegd op het binnenterrein achter de woningen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de parkeerplaatsen en het binnenterrein in het voorjaar van 2022 gereed. Het wordt pas aangelegd wanneer de aangrenzende nieuwbouw aan de Dierenriemstraat ook gereed is. De koopwoningen krijgen een eigen parkeerplaats en de overige parkeerplaatsen worden verhuurd via Nijestee. Tot die tijd mogen er geen auto’s worden geparkeerd op het binnenterrein.

Huisvuil
Het huisvuil kan via ondergrondse huisvuilcontainers in de straat worden aangeboden. Nieuwe bewoners ontvangen van Nijestee een huisvuilpas.

Zonnepanelen
Op het dak van het wooncomplex zijn zonnepanelen geplaatst. De tweekamerappartementen hebben 6 en de driekamerappartementen 7 zonnepanelen tot hun beschikking.

De zonnepanelen zijn via de omvormer (die zich in de technische ruimte bevindt) aangesloten op de meterkast in de woning. Wanneer de zon schijnt, wordt er elektriciteit opgewekt. Deze elektriciteit wordt rechtstreeks aan jouw woning geleverd. De zonnepanelen zorgen dus voor een besparing op jouw energierekening. Wanneer je niets verbruikt, wordt de elektriciteit teruggeleverd aan jouw energieleverancier. Houd er rekening mee dat de opbrengst per maand verschilt.

Belangrijk is om zelf regelmatig te controleren of de zonnepanelen opbrengst genereren. Dit is te controleren via de slimme meter, die in de meterkast hangt, en op zolder via de omvormer.

Je kunt zelf een energieleverancier kiezen voor elektra. Als bewoner geeft je zelf aan jouw leverancier door dat jouw woning zonnepanelen heeft. Jouw energieleverancier kan vervolgens jouw voorschotbedrag vaststellen.

Schotelantenne
Het is niet toegestaan een schotelantenne aan het appartement te bevestigen.

Groen
De woningen op begane grond beschikken over een terras dat wordt afgeschermd met een ijzeren hekwerk en schanskorf. Het onderhoud hiervan is voor Nijestee.

Geïnteresseerd in de woning?

Indien je geïnteresseerd bent, reageer dan op tijd via WoningNet. Reageer je niet, dan vervalt de aanbieding en komt je niet meer in aanmerking voor de woning.

Accepteer je de woning?

Om het huurcontract te kunnen tekenen vragen wij een aantal documenten van je:

  1. Een verhuurdersverklaring;
  2. Een uittreksel Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP) wanneer je geen verhuurdersverklaring kunt overleggen;
  3. Inkomensgegevens van de Belastingdienst over het jaar 2019 (van alle bewoners, met uitzondering van inwonende kinderen).