Begroting voor 2016 vastgesteld

Geplaatst op: 13 november 2015 Laatst bijgewerkt op: 9 februari 2016

Nijestee heeft de begroting voor 2016 vastgesteld. Hierin leest u wat we het komend jaar gaan doen in en voor de stad Groningen. Bij het opstellen van de begroting is onze Participatieraad in een vroeg stadium betrokken. De Participatieraad is de formele overlegpartner van Nijestee en behartigt de belangen van huurders.

Vijf terreinen

We onderscheiden vijf terreinen waarop we een maatschappelijke bijdrage leveren. Die indeling is ook meteen de kapstok voor de begroting:

  • betaalbaarheid: betaalbaar wonen
  • beschikbaarheid: wonen waar je wilt
  • goed, veilig en gezond wonen: een goed onderhouden huis
  • leefbare, prettige buurten: samen wonen in de buurt
  • maatschappelijke verbinding: in gesprek met de stad

Bod op Woonvisie

We zijn al decennia gewend om nauw met de gemeente en de andere corporaties samen te werken. Dat gebeurt in een sfeer van collegialiteit: we kennen de stad, we kennen elkaar en de lijnen zijn kort. Deze samenwerking zetten we voort. De gemeente krijgt formeel meer invloed. In de wet is vastgelegd dat de gemeente een Woonvisie opstelt waarin de kansen en knelpunten van de lokale woningmarkt in beeld worden gebracht. Vervolgens kunnen corporaties daar een bod op doen. Daar vloeien prestatieafspraken uit voort die mede door huurders kunnen worden ondertekend. Deze begroting is te zien als het bod van Nijestee op de Groningse volkshuisvesting.

Bent u benieuwd naar onze begroting? Lees het hieronder online.

  • Deel deze pagina: