Betaalbaar en energiezuinig wonen

Geplaatst op: 10 februari 2017 Laatst bijgewerkt op: 10 februari 2017

Nijestee vindt betaalbaar en energiezuinig wonen belangrijk. In 2020 willen we dat onze woningen gemiddeld energielabel B / Energie-Index (EI) 1,25 hebben. Daarom zijn we flink aan het investeren in energiebesparende maatregelen.

Door energiebesparende maatregelen worden onze woningen comfortabeler en kunnen de bewoners besparen op hun energierekening. Bovendien werken we hiermee aan de toekomstbestendigheid, zodat we ook komende generaties goede en betaalbare woningen kunnen bieden.

Bepalen huidige index

Alle huizen van Nijestee worden de komende jaren bezocht om de huidige Energie-Index te bepalen. De Energie-Index is de opvolger van het energielabel en laat zien hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met andere, soortgelijke woningen. Het gaat om 2.500 tot 3.000 woningen per jaar. Tijdens een huisbezoek wordt het huis geïnspecteerd en de Energie-Index van de woning bepaald. Daarna wordt bepaald welke maatregelen nodig en mogelijk zijn. Medewerkers van Invent gaan de huisbezoeken doen. Invent is gecertificeerd voor het afgeven van Energie-Indexcijfers voor woningen. Vandaag is het contract getekend voor de komende 5 jaar, waarmee de plezierige samenwerking van de afgelopen jaren een vervolg krijgt. Bewoners worden voor een bezoek van Invent geïnformeerd door Nijestee.

Energiebesparende maatregelen

Om het doel in 2020 te halen, voeren we energiebesparende maatregelen uit in de woningen. Dit kan bijvoorbeeld door het verbeteren van isolatie en ventilatie, het plaatsen van HR++ glas en zonnepanelen. De maatregelen worden aangeboden in combinatie met gepland onderhoud of uitgevoerd voordat een nieuwe huurder zijn woning betrekt. Voor energiebesparende maatregelen betaalt de gemiddelde huurder een maandelijkse huurverhoging die lager is dan de besparing die het oplevert.  

  • Deel deze pagina: