Bewoners geven Nijestee gemiddeld een 7,9

Geplaatst op: 19 november 2020 Laatst bijgewerkt op: 20 november 2020

Bewoners waarderen Nijestee gemiddeld met een 7,9. Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek van de vereniging van woningcorporaties Aedes, waarmee corporaties landelijk hun prestaties kunnen meten, vergelijken en verbeteren.

Een uitstekende beoordeling voor Nijestee bleek uit de resultaten van het onderzoek die Aedes op 20 november bekendmaakte. Bewoners zijn tevreden over de dienstverlening en beoordelen Nijestee gemiddeld met een 7,9. Landelijk beoordelen huurders hun woningcorporatie met een 7,7.

Resultaten

We scoren dit jaar op bijna alle punten het hoogst haalbare resultaat. Op vier van de vijf onderdelen scoort Nijestee dit jaar gemiddeld een A. Een A staat voor een bovengemiddelde score, een B voor een gemiddelde en C voor een score onder het gemiddelde. Alleen op duurzaamheid scoort de Stad Groningse woningcorporatie gemiddeld B, maar dat is gezien het gemiddelde bouwjaar van de woningen van Nijestee ook een goede score.

Trots

Algemeen directeur Pieter Bregman over de onderzoeksresultaten: “Het is een fantastische score in moeilijke tijden, maar het huurdersoordeel is het meest belangrijk. We doen ons werk voor de bewoners. Verreweg het merendeel van onze collega’s heeft contact met huurders en zij zijn gemiddeld beoordeeld met een A. Ik ben daar ontzettend trots op!”

Aedes-benchmark

Ieder jaar onderzoekt Aedes de prestaties van alle woningcorporaties. De corporaties worden vergeleken op Huurdersoordeel, Bedrijfslasten, Onderhoud & verbetering, Duurzaamheid en Beschikbaarheid & betaalbaarheid. Zo krijgen gemeenten, huurders en relaties inzicht in hoe de corporaties hun middelen besteden. Het volledige rapport van de Aedes-benchmark is hier te vinden.

  • Deel deze pagina: