Bewoners krijgen energiebesparende producten

Geplaatst op: 28 november 2022 Laatst bijgewerkt op: 14 februari 2023

Nijestee deelt in de komende maanden energiebesparende producten uit aan bewoners in de stad. We staan in een andere wijk met onze eigen klusbus, of met de klusbus van de gemeente Groningen. Bewoners in de betreffende wijk krijgen van te voren een brief, waarin staat op welk moment zij hun energiebesparende producten kunnen ophalen bij de klusbus. 

Energiebesparende producten

Bewoners moeten de aankondigingsbrief meenemen naar de klusbus, want op de achterkant staan een invulformulier. Op het formulier kunnen bewoners energiebesparende producten aankruisen. Elk product heeft een bepaald aantal punten, bewoners kunnen in totaal voor 20 punten producten ophalen bij de klusbus. Welke producten kun je allemaal kiezen?

  • Radiatorfolie
  • Voordeurborstel
  • Buisisolatie
  • Led-lampen
  • Dekentjes
  • Douchetimer

Bij de klusbus staan een aantal collega's. Een van hen helpt je op de dag zelf graag met het juist aanbrengen van de energiebesparende producten. 

Planning

Wil je weten wanneer we waar staan? Hieronder zie je in het schema op welke datum we in welke wijk staan. Ook kun je zien of de gemeente en andere corporaties ook aanwezig zijn.

Wijk Datum Samen met gemeente en andere corporaties
Paddepoel-Noord 6 december 2022 Nee
Kostverloren 13 december 2022 Nee
Binnenstad-Oost 15 december 2022 Nee
Oosterpark (Gorechtflat) 20 december 2022 Ja
Selwerd 13 januari 2023 Nee
Beijum 17 januari 2023 Ja
Lewenborg 23 februari 2023 Nee
Oosterpark 16 februari 2023 Nee
Vinkhuizen 17 februari 2023 Nee
Paddepoel 9 maart 2023 Nee
Vinkhuizen Nog geen datum bekend Nee

Hulp van de gemeente

We organiseren deze actie niet alleen. Af en toe staan we ook samen met de klusbus van de gemeente in een wijk, ook andere corporaties in Groningen sluiten hierbij aan. De gemeente biedt ook nog energiecoaches aan, die weten alles over energie besparen. Ze geven je gratis advies over hoe om te gaan met energie en over verschillende regelingen. Wil je dat een energiecoach bij je thuis komt? Plan dan een afspraak in via de gemeente.

  • Deel deze pagina: