Bezoek van Invent

Geplaatst op: 16 maart 2018 Laatst bijgewerkt op: 20 maart 2018

In opdracht van Nijestee verzorgt Invent de energielabeling van onze woningen. Het energielabel van uw woning is voor ons (en voor u) belangrijk. Het is een bepalende factor in de huurprijs. Daarnaast bieden de labels voor ons strategische informatie: we bepalen aan de hand van de energielabels waar we maatregelen uitvoeren om de energiekosten te beperken.

Wel bezoek van Invent, maar van tevoren geen brief ontvangen?

Dat kan kloppen. De methodiek voor het bepalen van het energielabel is sinds 2008 erg veranderd. Om die effecten goed in beeld te krijgen, willen we bij een aantal complexen met voorrang een paar woningen door Invent laten beoordelen. Welke woningen dit zijn, wordt willekeurig door Invent bepaald. Als huurder ontvangt u daarom vooraf geen bericht van ons. Invent neemt het verzoek om medewerking te verlenen fysiek mee in de vorm van een brief. Invent bezoekt de complexen die in aanmerking komen in februari en maart 2018.

Bezoek van Invent, vooraf aangekondigd met een brief

Invent bezoekt maandelijks zo’n 100 adressen in verband met het vernieuwen van de energie-index. Indien uw woning hiervoor in aanmerking komt, krijgt u hierover vooraf bericht van ons. Let op! Invent bezoekt niet álle woningen die een brief hebben ontvangen. Het kan dus zo zijn dat u wel een brief heeft ontvangen, maar niet door Invent wordt bezocht.

Wat doet Invent in uw woning?

Een medewerker van Invent moet in uw woning zijn om te kunnen bepalen welke isolatievoorzieningen zijn toegepast en om de technische installatie (van onder meer de verwarming en ventilatie) te beoordelen. Zij vragen u – ook namens Nijestee – toestemming om hieraan mee te werken, waarbij een brief met bijlage wordt overhandigd.

Heeft u toch nog vragen over het bezoek van Invent aan uw woning? Neemt u dan contact met ons op via (050) 85 33 533.

  • Deel deze pagina: