3 brandpreventietips

Geplaatst op: 24 oktober 2017 Laatst bijgewerkt op: 30 oktober 2017

Het zijn de nationale brandpreventieweken. We hebben daarom een aantal belangrijke tips voor u op een rij gezet.

Sluit de binnendeuren

Sluit altijd uw binnendeuren wanneer u gaat slapen. Bij gesloten deuren heeft u meer tijd om te vluchten bij brand. Daarnaast zorgen gesloten deuren ervoor dat (giftige) rook zich minder snel ontwikkelt in de ruimte waarin u zich bevindt.
Bekijk de video hieronder voor het verschil in rookontwikkeling in een huis wanneer u de binnendeuren gesloten zijn en wanneer niet.

He doe de deur dicht van BroerZ op Vimeo.

Plaats rookmelders (en controleer ze regelmatig)

Rookmelders zijn één van de belangrijkste brandpreventiemaatregelen. Het is dan ook van belang dat u rookmelders heeft en dat ze het doen. Controleer daarom regelmatig of uw rookmelders nog werken en vervang indien nodig de batterijen. Het is belangrijk dat er rookmelders geplaatst zijn in uw keuken, woonkamer en ruimtes tussen of naar de slaapkamers. Hierbij kunt u denken aan de hal, gang of overloop. Zo is de rookmelder ook hoorbaar in uw slaapkamer.

Haal stekkers uit het stopcontact als u (langer) weg bent

Stekkers in stopcontacten kunnen zorgen voor brandgevaar. Veel apparaten geven warmte af en sommige hiervan kunnen oververhit raken. Zorg ervoor dat u uw stekkers uit de stopcontacten haalt wanneer u ze niet gebruikt of niet thuis bent. 

Wilt u meer weten over de brandpreventieweken? Kijk dan op http://www.brandpreventieweek.nl/

  • Deel deze pagina: