Brandveilige woningen

Geplaatst op: 10 oktober 2016 Laatst bijgewerkt op: 10 oktober 2016

Nijestee vindt dat iedereen een veilig thuis verdient. Daarom zijn we bezig met algehele inspecties bij onze huizen waarin voorzieningen onderling gedeeld worden.

Dit zijn 492 kamers in 151 huizen. We kijken tijdens deze inspectie naar de onderhoudsstatus van het pand, de hygiëne en een belangrijk punt: de brandveiligheid. Huizen waarin voorzieningen gedeeld worden hebben een extra groot risico op brand. Nijestee plaatst daarom rookmelders en blusmiddelen waar nodig. Maar alleen daarmee is je huis niet direct brandveilig. Jij kan bijdragen aan een brandveilig huis. Voor jezelf, maar ook voor je medebewoners!

Je hebt een gezellige avond gehad met wat drankjes. De bierkratten staan opgestapeld in de gang en je vuile wasmand staat midden in het gangpad. Deze obstakels blokkeren je vluchtroute. En wat als die vuile was in de brand vliegt, hoe kom je dan nog buiten? Ook is het van belang dat op elke kamer en in elke gang een werkende rookmelder hangt en er brandblussers hangen. Breng jezelf en anderen in veiligheid door de tips van ‘Veilig op kamers’ door te nemen. Deze tips vindt u hier.

Gratis brandveiligheidscontrole
Woon je in een huis met maximaal vier bewoners? Dan kun je hier gratis een brandveiligheidscontrole aanvragen bij Brandweer Stad Groningen.

  • Deel deze pagina: