Groningen viert Burendag

Geplaatst op: 19 september 2016 Laatst bijgewerkt op: 19 oktober 2016

Zaterdag 24 september is het de 11e editie van de Burendag.  Tijdens Burendag viert heel Nederland feest en ontstaan ontmoetingen waar u de rest van het jaar plezier van hebt.

Ook in Groningen wordt veel georganiseerd. In buurtcentrum de Goudvink in Vinkhuizen bijvoorbeeld. Inwoners van Vinkhuizen zijn van harte uitgenodigd op 24 september van 10.00 uur tot 16.00 uur in het buurtcentrum. Bent u creatief, dan kunt u helpen met het maken van boekenleggers onder leiding van het Grafisch Museum. Bent u niet creatief maar bent u wel graag bezig? Rondom het gebouw is volop gelegenheid om te helpen klussen. Uiteraard kunt u ook gewoon langskomen voor een gesprek en een kopje koffie.

Grunneger Power is ook aanwezig en geeft u graag informatie over de plaatsing van zonnepanelen voor uw woning. Zij delen dan ook een certificaat uit aan de huurder met het 1000e zonnepaneel.

Stichting Paddepoel Energiek organiseert zaterdag 24 september van 14.00 tot 17.00 uur een Burenfeestje op het plein van de meest energieke school in de wijk: de Bisschop Bekersschool. Op het feestje komen bewoners aan het woord die al energiemaatregelen hebben genomen en is Grunneger Power ook aanwezig.

Niet alleen in Vinkhuizen en Paddepoel is het feest. Op de website van Burendag vindt u alle activiteiten die bij u in de buurt worden georganiseerd in het weekend van 24&25 september.

  • Deel deze pagina: