De eerste 700 woningen in De Suikerzijde

Geplaatst op: 17 december 2021 Laatst bijgewerkt op: 17 december 2021

Nijestee gaat samen met de gemeente, Dura Vermeer en het Patrimonium een partnerschap aan, om de eerste 700 woningen met bijbehorende voorzieningen in het nieuwe stadsdeel De Suikerzijde te realiseren. Ze zetten hun handtekening tijdens een bijeenkomst op het dak van het oude Zeefgebouw. De Suikerzijde wordt het nieuwe, toekomstgerichte stadsdeel op het terrein van de voormalige Suikerfabriek. Als alles volgens planning verloopt, start de bouw eind 2023.

De Suikerzijde is een unieke ontwikkeling. Niet alleen vanwege de grote omvang aan grond (160 hectare) en de ligging dicht bij de binnenstad, maar ook vanwege de hoge ambities. De Suikerzijde wordt een zelfstandig, levendig stadsdeel met uiteindelijk 5.000 woningen en ruimte voor verschillende woonvormen, werken, leren en recreëren. De Suikerzijde wordt daarmee de stad van de toekomst. Voor de ontwikkeling hiervan heeft de gemeente kennis en kunde nodig van een markpartij en corporaties met lef. Die vond de gemeente in Dura Vermeer, het Patrimonium en in ons!

Woningen

In totaal komen in De Suikerzijde zo’n 5000 woningen. We beginnen nu samen eerst met de bouw van 700 woningen. Hiervan komen 200 woningen terug in de sociale huur en 100 woningen in de middenhuur. Zo levert De Suikerzijde een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van het tekort aan betaalbare woningen en wordt het een stuk ongedeeld stad voor iedereen.

Bijzonder aan deze wijk is dat er wordt gebouwd voor rijke en arme mensen, alles door elkaar. Zo kunnen we weer een mooi stuk ongedeelde stad creëren in plaats van huidige verdeelde wijken.
 

Pieter Bregman - Algemeen directeur Nijestee

Planning

We maken samen een concreet plan voor de eerste 4 bouwvelden. Dat plan is in de zomer van 2022 klaar. Daarna volgt uitwerking op gebouwniveau en kunnen de voorbereidende werkzaamheden en verkoop starten. Als alles volgens planning verloopt, start de bouw eind 2023.

Meer info

Bekijk de website van de gemeente Groningen voor meer informatie en impressie van het project.

  • Deel deze pagina: