Energietarieven 2023 omhoog

Geplaatst op: 23 december 2022 Laatst bijgewerkt op: 23 december 2022

Het komende jaar gaat iedereen meer betalen voor energie, of je woning nu aangesloten is op het warmtenet of een cv-ketel hebt die op gas stookt. Ook elektriciteit is fors duurder geworden. Dit raakt ook onze bewoners.

Compensatie of prijsplafond

Om huishoudens tegemoet te komen in veel te hoge energiekosten, kondigde het kabinet op Prinsjesdag het prijsplafond en compensatie aan voor energie aan. Bewoners die voor warmte of voor elektra (of beide) een gezamenlijke aansluiting hebben, hebben geen recht op de compensatie en/of een prijsplafond. De overheid is nu bezig om de ook voor deze bewoners een regeling te bedenken, zodat ze ook een financiële tegemoetkoming krijgen van de overheid.

 

Warmtetarieven

De afspraak die corporaties met WarmteStad hebben is dat een bewoner met een warmtenetaansluiting niet duurder uit mag zijn dan iemand die door een cv-ketel warmte en warm water krijgt. Die afspraak blijft ook nu overeind: warmte is goedkoper dan gas. De tarieven van WarmteStad worden dinsdag 27 december via hun website bekend gemaakt. Zoals het nu lijkt hanteren zij de goedkoopste warmtetarieven van heel Nederland, dat is mooi!

Hulp Nijestee

We hebben geen invloed op de energieprijzen, maar we kunnen onze huurders wel helpen door bijvoorbeeld:

  • energiecoaches aan te bieden;
  • woningen te isoleren en energiezuinige maatregelen aan te brengen;
  • samen met bewoners de beste oplossing te zoeken.

We begrijpen dat bewoners financiële problemen krijgen of moeite hebben om hun huur te betalen. Heb je vragen over de energierekening of de hoogte van je voorschot? Neem dan contact op met je energieleverancier. Als je vragen hebt over huurbetaling? Neem dan contact met ons op via info@nijestee.nl, (050) 853 35 33 en bewoners kunnen uiteraard ook bij ons langskomen (Damsterplein 1). Voor algemene financiële problemen verwijzen we naar het WIJ-team in jouw wijk of naar de GKB.

Huurverlaging lage inkomens 2023

Overkoepelende organisatie Aedes heeft het huurbeleid 2023 gepubliceerd. Hierin staan staan de belangrijkste wijzigingen, waaronder ook de huurverlaging van lage inkomens. Voor de meest actuele informatie terecht op de websites van Aedes of de Woonbond.

  • Deel deze pagina: