Middeninkomens kunnen tijdelijk reageren op sociale huurwoningen van Nijestee

Geplaatst op: 29 maart 2021 Laatst bijgewerkt op: 16 januari 2023

Woningzoekenden met een verzamelinkomen tussen € 40.024 en € 44.655 (middeninkomen) vinden moeilijk een woning. Voor een sociale huurwoning is het inkomen net te hoog en voor een vrijesectorhuur- of koopwoning is het inkomen vaak te laag. Landelijke wet- en regelgeving biedt corporaties wel beperkt de mogelijkheid om woningzoekenden met een hoger inkomen te bedienen. Nijestee geeft woningzoekenden met een middeninkomen tijdelijk de mogelijkheid te reageren op een sociale huurwoning.

Tijdelijk reageren op sociale huurwoningen

Nijestee start een experiment voor de middeninkomens. Van 31 maart tot 30 juni 2021 kunnen huishoudens met een verzamelinkomen tussen € 40.024 en € 44.655 ook reageren op sociale huurwoningen van Nijestee via WoningNet Groningen. De toewijzing van woningen verloopt volgens de bestaande spelregels.

Waarom doen we dit experiment?

Nijestee zoekt naar een oplossing voor woningzoekenden met een middeninkomen. Ook willen we weten hoeveel woningzoekenden met een middeninkomen in aanmerking willen komen voor welke sociale huurwoningen. Afhankelijk van het resultaat beslissen we of we het experiment verlengen. We doen dit in goed overleg met onze Participatieraad, de gemeente en de andere corporaties in Groningen. 

Wat moet je doen?

Ben je een woningzoekende met een middeninkomen? Controleer of je gegevens en het verzamelinkomen op de inschrijving nog kloppen. Het verzamelinkomen is het gezamenlijke inkomen van de personen waarmee je in de nieuwe woning wilt wonen. Het inkomen van inwonende kinderen telt niet mee. Via WoningNet Groningen kun je reageren op woningen.


In de advertenties is te zien of een woning van Nijestee is.

Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met Nijestee via (050) 853 35 33 en info@nijestee.nl.

  • Deel deze pagina: