Feestelijke oplevering Het Kopland

Geplaatst op: 27 september 2017 Laatst bijgewerkt op: 28 september 2017

Het nieuwe gebouw voor Het Kopland is klaar. Nijestee heeft dinsdag 26 september 2017 de locatie aan de Piet Fransenlaan voor de vrouwenopvang feestelijk opgeleverd.

Voor Nijestee en Het Kopland is het een bijzonder moment. Het Kopland verhuist na 100 jaar naar een nieuwe locatie. Henk Raatjes, directeur Vastgoed Nijestee: “Nijestee bouwt graag voor bijzondere doelgroepen en is trots op deze locatie die op maat gemaakt is voor Het Kopland”. Olaf Janson van De Unie Architecten, benadrukt de bijzondere samenwerking: “We hebben samen met de medewerkers van Het Kopland het gebouw ontworpen.” 

Een fijne, veilige plek in een mooi gebouw

Er was grote belangstelling voor de opening. Ruim 130 sponsoren, omwonenden en andere genodigden waren aanwezig. Wethouder Roeland van der Schaaf zei in zijn speech: “Dit is een voorbeeld van een inclusieve stad: het warme welkom in de Oosterparkwijk, de kwaliteit die geleverd is door Geveke en Nijestee die de sociale verantwoordelijkheid heeft genomen. Hier staat een trotse wethouder”. Alice Vellinga (directeur-bestuurder Het Kopland): "Het is een fijne, veilige plek. Een prachtig gebouw". Jacob Prins (Geveke Bouw B.V.): "We hebben hobbels overwonnen om het pand aardbevingsbestendig te maken." Ook sprak hij de omwonenden rechtstreeks toe: "De bouw heeft best wat overlast veroorzaakt, dank aan de buurt dat het in goede harmonie is gegaan." 

  • Deel deze pagina: