Viering start bouw vrouwenopvang Het Kopland

Geplaatst op: 5 september 2016 Laatst bijgewerkt op: 7 september 2016

Dinsdag 6 september vierden Het Kopland, wethouder Roeland van der Schaaf, Nijestee en Het Kopland samen met omwonenden en bewoners van Het Kopland de start van de bouw van de vrouwenopvang. Een geslaagd feestje met een grote opkomst!

In het pand krijgen vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld een veilig thuis. Het nieuwe pand is naar verwachting eind 2017 klaar.

Op de nieuwe locatie aan De Velden (Oosterparkwijk) krijgen de bewoners onder andere meer ruimte om hun huishouden te voeren op hun eigen manier. Ook zitten de kantoren en therapieruimtes in hetzelfde pand.

Alice Vellinga, directeur-bestuurder van Het Kopland, benadrukte het belang van veilig en toch open: niet verborgen, maar midden in de samenleving. Opgroeien met een veilig perspectief.

Nijestee vindt dat iedereen een goed thuis verdient. Daarom werken we mee aan een nieuwe locatie voor Het Kopland met meer mogelijkheden. Geveke Bouw & Ontwikkeling verzorgt de bouw. Het Kopland gaat het pand huren van Nijestee.

Het nieuwe gebouw komt middenin de bruisende en betrokken Oosterparkwijk. Dat het een betrokken wijk is, bewees ook de opkomst van aardig wat buurtbewoners!

Voor het bekostigen van de inboedel is de campagne ‘Groningen Geeft Thuis’ gestart. Met behulp van de campagne wordt geld ingezameld om een volledig ingerichte vrouwenopvang te realiseren waar gezinnen tot rust kunnen komen. Meer informatie over de campagne vindt u op www.groningengeeftthuis.nl

  • Deel deze pagina: