Nijestee gaat flexwoningen bouwen

Geplaatst op: 11 februari 2021 Laatst bijgewerkt op: 11 februari 2021

In onze begroting voor 2021 staat dat we 135 tijdelijke woningen willen realiseren. We zoeken hiervoor de samenwerking op met andere corporaties, de gemeente Groningen en marktpartijen. Deze samenwerking is nu rond en de gemeente Groningen ondersteunt de woningcorporaties in de stad met het realiseren van flexwoningen. Met een flexwoning bedoelen we een tijdelijke woning, zowel voor de bewoners als voor wat betreft de locatie. We streven naar locaties waar de woningen minimaal 10 jaar kunnen staan.

Samen met de gemeente Groningen en andere corporaties willen we de komende jaren 500 tot 1000 flexwoningen bouwen. Flexwoningen zijn kwalitatief hoogstaande, verplaatsbare huizen die tijdelijk onderdak bieden aan woningzoekers. Gezamenlijk worden de plannen het komende jaar uitgewerkt. Het streven is om begin 2022 de eerste woningen te bouwen. Niet alleen wordt met deze woningen een antwoord gegeven op het toenemende tekort aan betaalbare woningen, ook bewoners die in het kader van wijkvernieuwing tijdelijk op zoek moeten naar vervangende woonruimte zullen van deze woningen gebruik kunnen maken.

Jan Jaap Vogel reageerde namens Nijestee op de gepresenteerde plannen. “We zien dat de druk op de woningmarkt toeneemt. Als corporaties willen we heel graag op korte termijn investeren in nieuwe woningen maar hiervoor zijn we zowel fysieke- als regelruimte nodig. Er staan prachtige projecten in de steigers, maar voordat er daadwerkelijk wordt gestart met bouwen zijn we een paar jaar verder. Door het bouwen van kwalitatief goede flexwoningen nemen we onze verantwoordelijkheid. Bovendien zijn we er van overtuigd dat we de stad hierdoor nog aantrekkelijker maken dan ze al is. En goed om te vermelden; natuurlijk blijven we ook vol inzetten op permanente huisvesting, zowel in bestaande- als in nieuwbouwwijken.”

 

  • Deel deze pagina: