Gluren bij de buren in de Schildersbuurt en Kostverloren

Geplaatst op: 1 april 2016 Laatst bijgewerkt op: 5 april 2016

Altijd al eens willen gluren bij de buren? Op zondag 10 april mag u er zonder enige gêne aan toegeven. Tussen 13.00 en 17.00 uur kunt u kleine culturele verrassingen vinden in het huis van uw buren in de Schildersbuurt en Kostverloren.

Op meerdere plekken in de wijk zijn bijzondere activiteiten, onder andere op creatief en muzikaal gebied. De locaties kun je herkennen aan de gele ballonnen vóór en posters op de deur.

Deze editie van Gluren bij de buren vindt plaats op een zondag. Veel mensen zijn vrij op deze dag en hebben dus de mogelijkheid om even rond te gluren. Daarnaast is er dit jaar ruimte voor het onderwerp ‘Wetenschap’. Twee hoogleraren en tevens wijkbewoners vertellen over hun vakgebied.

Voor kinderen

Kinderen kunnen onder andere een speurtocht lopen, een dierenhotel bouwen en spelletjes spelen bij Tuin in de Stad.

Muziek

In het gebouw van het SKLO (StudentenKoepel Levensbeschouwelijke organisaties) kunt u klassieke muziek luisteren,  er is aan de Friesestraatweg een demonstratie met draaiorgels en aan de Herman Colleniusstraat laat een muzikaal trio eigen werk horen en al bestaande jazz- en popliedjes.

Kunst

Aan de H.W. Mesdagstraat toont Djoe Postma haar beeldende kunst: zij maakt onder andere geboetseerde beelden, pastels en gouaches van mensen. In naaiatelier Benee, gevestigd in één van de atelierwoningen van Nijestee, kunt u zelf aan de slag met textiel.

Geschiedenis en architectuur in de wijken

Heeft u interesse in de geschiedenis en architectuur van de wijken? Dan kunt u meedoen aan een rondleiding in het pand aan het H.W. Mesdagplein 16.  In dit mooie pand kunt u veel authentieke, bewaarde elementen bewonderen.

Nieuw: wetenschap

Hoogleraren Ingrid Molema en Marianne Rots verzorgen het nieuwe onderdeel van Gluren bij de buren. Molema is werkzaam bij het UMCG als hoogleraar Farmacologie en vertelt over de rol van bloedvaten in de groei van tumoren. Rots is hoogleraar moleculaire epigenetica en zal meer uitleg geven over DNA en de verschillende celtypes.

Bekijk voor meer informatie de website van de wijk: www.schilderswijkgroningen.nl/

                                            

  • Deel deze pagina: