Groninger Oosterparkwijk krijgt eigen bordspel

Geplaatst op: 12 november 2015 Laatst bijgewerkt op: 12 januari 2016

De Groningse volkswijk Oosterpark krijgt zijn eigen bordspel. ‘Wijk in Uitvoering’ is een initiatief van projectbureau ‘Oosterpark altijd een goede dag’, en tot stand gekomen in samenwerking met bewoners en ondernemers uit de buurt.

Het doel van het spel is om nieuwe ‘objecten’ te bouwen en daarmee de Oosterparkwijk te verbeteren. Voorbeelden van te plaatsen objecten zijn een eetcafé, fietsenstalling, ballonnenkraam, hangmatten in het park en een oplaadpunt voor elektrische fietsen of auto’s.

Om een object te bouwen, hebben de deelnemers geld en supportpunten nodig. Die worden verzameld met behulp van kanskaarten en supportkaarten. Daarnaast zijn er drie korte bonusspelletjes waarmee punten verdiend kunnen worden: een hardloopwedstrijd door het Oosterpark, een bingospel en een Wijkfeest.

Het bordspel is gemaakt door spellenproducent Spellènko, gevestigd in de Oosterparkwijk. De ontwikkeling is gefinancierd via crowdfunding en door bijdragen van het wijkteam en het Annie Tak Fonds. Het spel wordt op zaterdag 14 november officieel gepresenteerd door wethouder Roeland van der Schaaf. Hierna is het te koop in de Jumbo-supermarkt aan het Linneausplein.

  • Deel deze pagina: