Het Annie Takfonds stopt

Geplaatst op: 28 juni 2016 Laatst bijgewerkt op: 28 juni 2016

Na ruim tien jaar stopt het Annie Takfonds. Het ATF was een gezamenlijk cadeau van Nijestee en de gemeente Groningen aan Annie Tak, toen ze op 70-jarige leeftijd haar vele vrijwilligerswerk in ’t Oosterpark had afgesloten. Het fonds droeg bij aan leefbaarheidsprojecten in de Groninger wijken.  Door de financiële ondersteuning werden veel initiatieven en projecten in ‘t Oosterpark (grote en kleine) mogelijk.

De aanleiding om nu het ATF te beëindigen is dat Nijestee als corporatie door de regering gedwongen het financieel beheer en administratieve werk voor de leefbaarheidsfondsen moet afstoten.

Annie Tak zelf en met haar het complete bestuur van het AnnieTakFonds kijken met veel genoegen terug op deze hele periode. Het ATF gaat nu stoppen en wordt als stichting opgeheven. Er kunnen vanaf nu geen verzoeken tot financiële ondersteuning meer worden ingediend.

Hebt u een goed plan of initiatief voor uw wijk, maar lukt het u niet om het alleen uit te voeren? Dan kunt u voor hulp contact opnemen met  het WIJ-team of het gebiedsteam van de Oosterparkwijk. Het WIJ-team of gebiedsteam gaat graag met u in gesprek over uw goede idee voor de wijk. Daarbij kijken ze of zij of anderen in uw buurt u een steuntje in de rug kunnen geven om het project uit te voeren. Daarover neemt iemand van het WIJ-team of gebiedsteam contact met u op. Huurders van Nijestee kunnen ook een verzoek indienen via woonzaken@nijestee.nl. Victor Weisenbach neemt uw verzoek dan  in behandeling.

  • Deel deze pagina: