HOLT: nieuwe, gezonde, groene stadswijk

Geplaatst op: 4 maart 2021 Laatst bijgewerkt op: 25 maart 2021

Er komt een nieuwe, gezonde, groene wijk op het Alo-terrein in Corpus den Hoorn: HOLT. Nijestee realiseert de duurzame stadswijk samen met ontwikkelaar MWPO. Het plan is om 320 woningen in vele soorten en maten te bouwen, waarvan 64 sociale huurwoningen van Nijestee. 

Iedereen verdient een goede plek om te leven. HOLT wordt een groene wijk waar iedereen kan wonen: jong en oud, arm en rijk. Wonen doe je niet alleen in een huis, maar juist ook in een buurt. HOLT wordt half stad en half bos, dat openbaar toegankelijk is en volop ruimte biedt om te ontmoeten, te ontspannen en te bewegen.

Nijestee heeft het plan samen met ontwikkelaar MWPO bedacht. Voor het ontwerp van HOLT is goed gekeken naar succesfactoren van ’s werelds beste steden: een focus op gezondheid, groen, ontmoeten en verbinden. Er is veel aandacht voor duurzaamheid, energiebesparing en biodiversiteit.

HOLT is een uniek ontwerp van de architecten Vector-i, Powerhouse Company, Houben van Mierlo en DELVA in opdracht van MWPO samen met Nijestee en Nijhuis Bouw. We willen samen met ontwikkelaar MWPO nauw samenwerken met de gemeente Groningen, alle betrokken partners én de toekomstige bewoners.

    

  • Deel deze pagina: