Huurders adviseren over doorstroming

Geplaatst op: 16 oktober 2015 Laatst bijgewerkt op: 12 januari 2016

Een groep huurders heeft zich gebogen over de vraag hoe de doorstroming naar een andere woning kan worden beïnvloed. Hierbij hebben ze zich gericht op de bewoners die wel willen verhuizen, maar dat niet doen vanwege de hogere huur die ze moeten betalen voor een nieuwe woning.

Onlangs heeft de BewonersAdviesGroep (BAG) haar advies overhandigd aan Carla Terhell, directeur Woondiensten bij Nijestee.  Hierin wordt o.a. voorgesteld om de huren niet te verhogen bij een verhuizing, huurders te helpen bij het vinden van een passende woning en eventueel te begeleiden bij een verhuizing.

De BAG stelt voor om oudere huurders die opzien tegen een verhuizing, hulp aan te bieden. Bijvoorbeeld bij het opknappen van een woning en bij de verhuizing zelf. Verder pleiten ze voor het geven van meer keuze aan de huurder over de manier waarop de woning wordt opgeleverd. Voor de gezinswoningen die vrijkomen door een doorstroming, wordt voorgesteld om deze alleen toe te wijzen aan gezinnen.

Tot slot is er aandacht besteed aan goede voorlichting en communicatie over de mogelijkheden met betrekking tot doorstromen. Voor huurders die daarbij hulp nodig hebben, wordt voorgesteld deze te begeleiden en hiervoor een doorstroommakelaar aan te stellen.

Het hele advies vindt u hier!

  • Deel deze pagina: