Informatieve bijeenkomst Participatiecafé Selwerd

Geplaatst op: 9 mei 2017 Laatst bijgewerkt op: 9 mei 2017

Twee keer per jaar trekt de Participatieraad de wijken om met huurders van Nijestee in gesprek te gaan. Op 20 april streek het café neer in het wijkbedrijf in Selwerd. Het werd een waardevolle avond met veel informatie over uiteenlopende onderwerpen, zoals de projecten van Nijestee in Selwerd en WarmteStad.

De Participatieraad vertelde over het werk en inzet. Ook kwamen de successen die ze heeft bereikt aan bod, o.a. beperking van de huurverhoging, het bevorderen van de doorstroming en meer bouwen om de wachtlijsten weg te werken. Vanuit Nijestee waren er enkele medewerkers aanwezig om te vertellen over de projecten in Selwerd en het onderhoud. Huurders konden met medewerkers in gesprek. Met name de vakman heeft altijd aanspraak.

Nijestee doet mee aan WarmteStad. In de wijken Selwerd en Paddepoel worden in de toekomst een flink aantal woningen op WarmteStad aangesloten. WarmteStad heeft hun plannen toegelicht.

Het informatieve deel werd afgesloten door het toeristenbureau Selwerd dat is gehuisvest in het wijkbedrijf. Zij organiseren rondleidingen in Selwerd en laten de deelnemers op een andere manier naar de wijk kijken.

Afsluitend was er de mogelijkheid om met elkaar onder genot van een hapje en een drankje in gesprek te gaan.

Wat is het Participatiecafé?

Tijdens het Participatiecafé kunnen huurders kennis maken met de Participatieraad, informatie halen en met elkaar en met de Participatieraad onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek gaan. Ook Nijestee is bij dit café aanwezig en zo kunnen bewoners via de Participatieraad ook met medewerkers van Nijestee in gesprek. 

Praat mee

De Participatieraad wil graag van bewoners horen welke ideeën er leven in de buurt, waar bewoners iets aan willen doen en zelf mee aan de slag willen. Voor de Participatieraad is het belangrijk te weten op welke wijze ze huurders hierin kunnen ondersteunen en op welke wijze Nijestee huurders hierbij kan ondersteunen.

  • Deel deze pagina: