Meepraten over het beleid van Nijestee?

Geplaatst op: 20 maart 2017 Laatst bijgewerkt op: 17 augustus 2017

Er zijn verschillende manieren om als huurder mee te praten over het beleid van Nijestee: als lid van de Participatieraad, bij een bijeenkomst van de BewonersAdviesGroep of tijdens een Participatiecafé in uw wijk.

 

Wat doet De Participatieraad?

De Participatieraad is een onafhankelijk adviesorgaan dat namens de huurders Nijestee adviseert. Dat kan gaan over onderwerpen die Nijestee zelf aandraagt, maar ook over elk ander onderwerp dat de Participatieraad voor huurders belangrijk vindt. Nijestee overlegt met de Participatieraad over belangrijke beleidswijzigingen en zaken zoals de begroting, de jaarlijkse huuraanpassing en dienstverlening.

Advies vragen aan huurders

De Participatieraad overlegt niet alleen met Nijestee, maar haalt ook gevraagd en ongevraagd advies op bij bewoners. Zo laat de Participatieraad zich bijvoorbeeld adviseren over beleid in BewonersAdviesGroepen (BAG), hier kunt u als huurder meepraten en uw mening geven. Lees hier hoe Nijestee-huurder Marloes de Bie haar deelname aan de BewonersAdviesGroep ervaren heeft.

Participatiecafé

Een andere manier om in contact te komen met andere huurders is door het organiseren van Participatiecafés in diverse wijken. U kunt als huurder in- en uitlopen en een bezoekje brengen aan de informatiemarkt. Onder het genot van een drankje kunnen huurders, de Participatieraad en andere partijen met elkaar in gesprek over allerlei zaken die in de buurt op het gebied van wonen spelen.

Meer informatie?

De Participatieraad heeft een eigen website, www.participatieraad.nl, met informatie, nieuws en evenementen.

  • Deel deze pagina: