Nieuwbouw Selwerd: levenslang gelukkig wonen

Geplaatst op: 8 oktober 2021 Laatst bijgewerkt op: 8 oktober 2021

We zijn in Selwerd gestart met de bouw van 94 nieuwe levensloopbestendige woningen. We bouwen twee toekomstbestendige woongebouwen op de plek waar we vorig jaar 61 woningen afbraken. Er komen duurzame appartementen en eengezinswoningen in de sociale- en middenhuur.

Wethouder Roeland van der Schaaf gaf vrijdagochtend namens de gemeente het startsein voor nieuwbouw in Selwerd. Wethouder Berndt Benjamins sloeg samen met Pieter Bregman, Jordan Lingsma van bouwer Plegt-Vos en bewoner Maarten Brandts Buijs de eerste paal.

Samen maken we Sunny Selwerd

Bewoners zijn betrokken bij het realiseren van de nieuwbouwplannen. Het is belangrijk dat bewoners ruimte krijgen om mee te denken, vertelt Pieter : “Op verzoek van bewoners komen er bankjes op de galerij, zodat ze elkaar kunnen ontmoeten.” Het is ook één van de doelen van Sunny Selwerd dat iedereen kan meedenken, meepraten en meedoen. Wijkverbetering Sunny Selwerd is een samenwerking tussen ons, gemeente Groningen, andere woningcorporaties en bewoners uit de wijk. Samen maken we Selwerd weer een toekomstbestendige wijk waar mensen een leven lang gelukkig en gezond kunnen wonen.

Ongedeelde stad

In Groningen streven we samen naar een ongedeelde stad waar mensen in gemengde wijken zoals Selwerd goed en betaalbaar kunnen wonen. Gemengde wijken bestaan uit koopwoningen, sociale huurwoningen of woningen in de vrije sector. “We vinden het belangrijk dat bewoners zelf kunnen kiezen hoe en waar ze wonen, in een stad waar plek is voor iedereen”, aldus Pieter.

Als alles volgens planning verloopt is de nieuwbouw begin 2023 klaar.

Foto's: Diepzeekonijn

  • Deel deze pagina: