Nieuwe editie: Gluren bij de buren in de Schildersbuurt en Kostverloren

Geplaatst op: 31 maart 2017 Laatst bijgewerkt op: 31 maart 2017

 Zondag 2 april kun je in de Schildersbuurt en Kostverloren van 13.00 tot 17.00 uur gluren bij de buren.

Gluren bij de buren is een unieke kans om niet alleen een kijkje te nemen bij je buren, maar ook in de historische en culturele en gebouwen in de Schildersbuurt en Kostverloren. Zo laat de daktuin aan de Mesdagstraat, ontworpen door tuinarchitect Klaas Noordhuis, zien wat je allemaal wel niet op je dakterras kunt laten groeien. Liever de geschiedenis in duiken? Luister dan naar het verhaal achter de Stolpersteine, een herinnering en eerbetoon aan de ruim 200 joden die niet meer terugkwamen na de Tweede wereldoorlog.

Hou je van muziek?
Dan mag je deze dag al helemaal niet missen! Singer-songwriters, bandjes, koren en gelegenheidsformaties zorgen ervoor dat jij de beste klassiekers, jazz en popliedjes hoort.

Hoe weet je waar je moet zijn?
De deuren met een gele ballon en een gele poster zorgen ervoor dat de huizen die begluurd mogen worden herkenbaar zijn, maar je kunt natuurlijk ook de muziek volgen.

Gluren bij Nijestee
Nijestee stelt de deuren van het Ketelhuis open. Vanuit dit huis verwarmen wij ruim 500 woningen in Kostverloren. Heb jij altijd al willen weten hoe dat in zijn werk gaat? Zondag vertellen wij samen met de Energiewacht, Buurkracht en Grunneger Power over het verhaal achter het Ketelhuis. Je krijgt een uitleg van de wijkverwarming, je kunt foto’s en tekeningen bekijken en we laten de actuele werking van het Ketelhuis zien. Het adres is Rembrandt van Rijnstraat 70, we hopen jou daar te ontmoeten.

In café ‘het Palet’ kun je gezellig met de buren de dag afsluiten.

 

  • Deel deze pagina: