Nieuwe sociale huurwoningen in de Oosterparkwijk

Geplaatst op: 7 februari 2017 Laatst bijgewerkt op: 7 februari 2017

In de Oosterparkwijk zijn de 72 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd. De woningen zijn gebouwd op de plek waar vroeger het FC Groningen stadion stond. Maandag 6 februari onthulden familieleden de portretten van vier iconische FC Groningen spelers in de entreehal van het eigenzinnig ontworpen appartementencomplex.

Tot 2005 stond het stadion van FC Groningen op de plek waar nu gebouwd is. We hebben hart voor de historie van deze bijzondere plek. Aan de zijkant van het appartementencomplex is het oude stadion ingemetseld en in de entreehal zijn vier portretten afgebeeld van oud FC Groningen spelers: Piet Fransen, Arjan Robben, Martin Koeman en Tonny van Leeuwen. Familieleden van de spelers onthulden de portretten. Wethouder Roeland van der Schaaf en directeur/bestuurder van Nijestee Pieter Bregman deden samen de aftrap van de viering.

Roeland van der Schaaf is trots op het nieuwe appartementencomplex. ‘Het doet niet alleen recht aan de historie van de plek, maar het is ook het begin van de bouw van een groot aantal sociale huurwoningen in de komende jaren. Want zoals u weet is daar grote behoefte aan in de stad.’  Pieter Bregman vertelde dat het door de crisis lang geduurd heeft voordat op deze plek gebouwd kon worden, maar dat Nijestee nu volop bezig is op De Velden in de Oosterparkwijk.

Aardbevingsbestendig en energiezuinig
Met de bouw van de appartementen willen we de wachttijd van sociale huurwoningen in Groningen verkorten. Bovendien worden de woningen aardbevingsbestendig en energiezuinig gebouwd. Zo bespaart de bewoner op zijn of haar energierekening. De woningen bieden ruimte aan één- en tweepersoonshuishoudens en hebben een huurprijs van €539,- per maand.

Arjen Robben, Tonny van Leeuwen, Martin Koeman en Piet Fransen vereeuwigd in appartementencomplex

Arjen Robben, Tonny van Leeuwen, Martin Koeman en Piet Fransen vereeuwigd in appartementencomplex
  • Deel deze pagina: