Nijestee brengt opnieuw gevolgen oorlog Oekraïne in kaart

Geplaatst op: 22 juli 2022 Laatst bijgewerkt op: 22 juli 2022

Woningcorporatie Nijestee wil dat iedereen kan kiezen waar hij of zij betaalbaar kan wonen. Daarom investeren we continu in het verduurzamen van onze woningen en het bijbouwen van nieuwe woningen. We streven ernaar om continuïteit daarin te waarborgen, ook als er hindernissen te overwinnen zijn als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Zo worden we momenteel geconfronteerd met stijgende materiaalkosten. We kiezen er als Nijestee voor om samen met onze strategische partners te kijken naar welke marktontwikkelingen er op dit moment spelen en hoe we hier het beste op kunnen inspelen.

Doordat de materialen nu zo prijzig en moeilijker (of niet) te leveren zijn, leidt dit soms tot vertraging in de bouw. Woningverbetering moet worden uitgesteld en nieuwbouw kan niet worden gerealiseerd. Dit belemmert onze wil om het woningtekort te verminderen. Om dit zoveel mogelijk op te lossen, hebben we extra contactmomenten ingepland met enkele van onze vaste partners. We hopen op die manier samen te kijken hoe we ons woningaanbod zo goed mogelijk kunnen onderhouden en aanvullen met nieuwbouw.

Tweede bijeenkomst

We hebben inmiddels een tweede bijeenkomst georganiseerd met een groep partners en leveranciers heeft inmiddels plaatsgevonden. Ervaringen zijn uitgewisseld en er is gebrainstormd over de mogelijke risico’s en hoe deze gezamenlijk zo klein mogelijk gemaakt kunnen worden. Bij de bijeenkomst op 5 juli stonden de volgende 2 punten centraal:

  • Organisatie van de toekomst
    We realiseren ons dat samenwerken, partnership ook iets vraagt van onze organisatie. We moeten verder kijken dan onze neus lang is. Ook moeten we meer datagericht gaan werken.
  • Transparantie zijn
    Er is behoefte om transparant, open, eerlijk en eerder met de partners in gesprek gaan. Ook bestaat er een duidelijke behoefte aan het krijgen van meer inzicht in elkaar processen, hoe gaan we nou te werk? Hoe komen beslissingen tot stand? Ruimte om te experimenteren en transparanter zijn naar elkaar toe staat voorop.

  • Deel deze pagina: