Nijestee koploper binnen de branche

Geplaatst op: 27 november 2015 Laatst bijgewerkt op: 12 januari 2016

Aedes maakte op 26 november 2015 de uitslagen van de benchmark voor woningcorporaties bekend. De huurders van Nijestee geven gemiddeld een 7,8 als rapportcijfer. Daarnaast zijn de organisatiekosten van de corporatie relatief laag. Nijestee behaalde de hoogste score die mogelijk is: AA.

Meten, vergelijken en verbeteren

Met de Aedes benchmark kunnen woningcorporaties hun prestaties meten, vergelijken en verbeteren. De corporaties worden onderling vergeleken op een aantal punten; de beoordeling van de corporatie door huurders, de gemiddelde bedrijfskosten per verhuureenheid, het woningonderhoud; maar ook wordt de beschikbaarheid en betaalbaarheid onderzocht. Zo kunnen gemeenten, huurders en relaties inzicht krijgen in hoe de corporaties hun middelen besteden.

Wie deden er mee?

Aedes voerde de benchmark voor het tweede opeenvolgende jaar uit en dit jaar deden er weer meer woningcorporaties mee. In totaal leverden 271 corporaties volledige informatie aan over alle onderdelen, dat is 93% van alle corporaties. Landelijk gaven 193.000 huurders hun mening, met een gemiddelde van 7,4.

Hoeveel koplopers zijn er?

Er zijn vijf groepen geformeerd: koplopers (AA), achter de koplopers, middengroep, voor de staartgroep en staartgroep (CC). De woningcorporaties zijn beoordeeld op: huurdersoordeel (kwaliteit), bedrijfslasten (organisatie) en beschikbaarheid en betaalbaarheid (voorraad). Nijestee behaalde samen met 25 andere corporaties de status AA.

Het volledige rapport van de Aedes Benchmark is te vinden op hun  website.

  • Deel deze pagina: