Nijestee scoort goed op verduurzaming

Geplaatst op: 20 mei 2016 Laatst bijgewerkt op: 23 mei 2016

Milieudefensie heeft een Ranking gemaakt van 25 grote Nederlandse woningcorporaties met betrekking tot duurzaamheid.

Aedes, de landelijke branchevereniging van alle woningcorporaties in Nederland, heeft in 2012 een afspraak gemaakt met de Minister van Volkshuisvesting en de Woonbond: de huizen van corporaties hebben in 2020 gemiddeld energielabel B. In 2013 is dit nogmaals bevestigd en opgenomen in het energie-akkoord. De doelstelling is niet bindend voor corporaties, maar wel leidend. De Ranking methode van Milieudefensie is gebaseerd op de volgende gegevens:

  • informatie op websites van corporaties
  • informatieverzoeken per brief, e-mail en telefoon
  • verkregen informatie via de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob-verzoek)

Daarnaast maakt Milieudefensie gebruik van zogenaamde ‘labelstappen’ om de verduurzaming in huizen concreet te maken. Een huis dat isolatie krijgt en vervolgens van energielabel D naar B gaat, telt als twee labelstappen. Per corporatie is bekend hoeveel labelstappen zij zette in 2015 en wanneer de corporatie gemiddeld energielabel B wil bereiken.

Nijestee scoort groen: deze score houdt in dat Milieudefensie er vertrouwen in heeft dat Nijestee de doelstelling van gemiddeld energielabel B in 2020 gaat halen. Daarnaast realiseerde de corporatie in 2015 44 labelstappen per 1000 woningen. Niet alleen de score is groen; ook de Nijestee huizen gaan de groene kant op!

  • Deel deze pagina: