Prestatieafspraken 2021-2025

Geplaatst op: 15 februari 2021 Laatst bijgewerkt op: 12 december 2022

Op 3 december zijn de prestatieafspraken 2021 'Ongedeelde Gemeente Gedeelde Toekomst’ ondertekend door de gemeente Groningen, de woningcorporaties en hun huurdersorganisaties.

Daarin legden we vast wat we concreet gaan doen om bij te dragen aan goed en betaalbaar wonen in Groningen. Vooral voor mensen die onze hulp nodig hebben.

We actualiseren deze afspraken elk jaar en komen dan in december voor de ondertekening bij elkaar. Dit doen we op een leuke plek met een hapje en een drankje erbij. Dit jaar deden we, gedwongen door de coronamaatregelen, de ondertekening via een videovergadering (zie foto). Heel anders, maar de sfeer was er niet minder om. Voor Nijestee tekende Janny Wassens namens onze Participatieraad en Pieter Bregman als directeur-bestuurder.

Een aantal belangrijke punten uit de prestatieafspraken:

  • Corporaties zetten € 2 miljoen in om leefbaarheidsinitiatieven van huurders te ondersteunen;
  • Er komen tot en met 2025 jaarlijks zo’n 300 sociale huurwoningen bij;
  • Voor het eerst namen we de bouw van middenhuurwoningen in de afspraken op;
  • De huuraanpassing is gemiddeld niet hoger dan inflatie;
  • We maakten maatwerkvoorzieningen waarmee senioren langer thuis kunnen wonen of gemakkelijker doorstromen naar een betere woonplek;
  • In 2021 heeft bijna 40% van alle corporatiewoningen een energielabel A.

Alle deelnemers gaven aan dat er in 2020 heel constructief gewerkt is aan deze prestatieafspraken en aan ons gezamenlijk ambitiekader. Hierin beschrijven we waar we over vijf jaar willen staan. Dit ambitiekader willen we aan het einde van het eerste kwartaal met elkaar afronden en presenteren we dan ook op onze site.

Bekijk de Prestatieafspraken 2021 hier.

  • Deel deze pagina: