Terugblik jaarvergadering Participatieraad

Geplaatst op: 17 februari 2017 Laatst bijgewerkt op: 17 februari 2017

Sinds afgelopen zomer is de Participatieraad een stichting. Daarom organiseren de leden van de raad vanaf dit jaar een jaarvergadering voor de huurders van Nijestee. Hierin vertellen ze wat ze het afgelopen jaar heeft gedaan en wat ze het komende jaar gaat doen. 

De eerste vergadering heeft donderdag 16 februari plaatsgevonden. Na het stamppotbuffet heette Janny Wassens als voorzitter de aanwezigen welkom en nodigde hen uit deel te nemen aan de discussies. Vervolgens vertelde Pieter Bregman (algemeen directeur/bestuurder van Nijestee) dat hij blij is met de Participatieraad, veel waarde hecht aan hun inbreng van de raad en dat hij het geweldig vond om op de eerste jaarvergadering aanwezig te zijn.

Wat doet de Participatieraad?

Lid van de Participatieraad Hettie Harms vertelde waar de Participatieraad voor staat, namelijk voldoende, goede en betaalbare woningen. Dat is nog lang niet het geval en daarom zal de Participatieraad hier de komende tijd nog hard aan werken. De leden willen dit bereiken door beperking van de jaarlijkse huurverhoging, het wegwerken van wachtlijsten voor woningzoekenden en een goede kwaliteit van de woningen. De belangrijkste successen in 2016 zijn dat de huurverhoging per 1 juli beperkt is gebleven tot inflatie + 0,2%, dat sociale huurwoningen uit het verkoopprogramma zijn gehaald en dat Nijestee een proef is gestart om de doorstroming te bevorderen.

Levendige discussie

Het komende jaar richt de Participatieraad zich op het huurbeleid van Nijestee, het wegwerken van de wachtlijsten, de kwaliteit van de woningen en het onderhoudsbeleid van Nijestee. Pieter Bregman vertelde hoe het huurbeleid er in hoofdzaak uitziet en welke huurverhoging Nijestee in 2017 wil gaan doorvoeren. De beide verhalen werden door de zaal goed ontvangen en er ontstond een levendige discussie.

Tot slot heeft Trudy Lasker verteld hoe het  is om te wonen in het oude RKZ.  Ze doen alles zelf, dus ook de verhuur en het onderhoud. Daarnaast helpen mensen elkaar, is er een café, restaurant, bioscoop en zijn er allerlei culturele activiteiten. Een mooi en hartverwarmend verhaal als afsluiting van een mooie avond!

 

 

  • Deel deze pagina: