Verslag Participatiecafé in De Wijert

Geplaatst op: 13 oktober 2017 Laatst bijgewerkt op: 16 oktober 2017

Twee keer per jaar trekt de Participatieraad de wijk in. Woensdag 11 oktober ging de Participatieraad in gesprek met huurders in het Multifunctioneel Centrum (MFC) De Wijert.

Het was een waardevolle avond met vragen van huurders over uiteenlopende onderwerpen. De Participatieraad liet zien wat ze doet en welke successen ze heeft bereikt. De belangrijkste zijn:

  • Beperking van de huurverhoging;
  • Het bevorderen van de doorstroming;
  • Meer bouwen om de wachtlijsten weg te werken.

Ook vanuit Nijestee waren er enkele medewerkers – waaronder een vakman – aanwezig om vragen over bijvoorbeeld onderhoud te beantwoorden.

Betekenis voor de wijk

De voorzitter van Platform De Wijert – de bewonersorganisatie van de wijk – vertelde wat het Platform doet en voor de wijk betekent. Het blijkt dat in De Wijert heel veel wordt georganiseerd voor de buurtbewoners.

Door leden van de Participatieraad was een quiz gemaakt over De Wijert, die door de aanwezigen werd ingevuld. De winnaars van de quiz ontvingen als prijs een energiezuinige, dimbare led-lamp. Tot slot was er ruim tijd om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar in gesprek te gaan.

  • Deel deze pagina: