Activeer je woonduur

Geplaatst op: 27 juni 2022 Laatst bijgewerkt op: 27 juni 2022

Huur je een woning van Nijestee en wil je binnen 4 jaar verhuizen naar een andere sociale huurwoning in de gemeente Groningen? Hieronder lees je de aanleiding, of woonduur voor jou is en hoe je woonduur kunt activeren.

De voormalige gemeenten Haren en Ten Boer zijn sinds 1 september 2021 toegevoegd aan de gemeente Groningen. Hierdoor heeft de gehele gemeente Groningen een nieuw woonruimte verdeelsysteem gekregen, om zo alle woningzoekenden naar een sociale huurwoningen een gelijkwaardige kans de geven. Om die gelijkwaardigheid te kunnen naleven, is er besloten om de gecorrigeerde inschrijftijd via woonduur af te bouwen. Dit geldt alleen voor alle woningzoekenden die zelf een sociale huurwoning huren van de woningcorporaties in de gemeente Groningen.

Wat is woonduur?

In september 2021 kwam een nieuw woonruimteverdeelsysteem in de gemeente Groningen. Het activeren van de woonduur is hier een onderdeel van. De periode dat je zelf een woning huurt bij een corporatie in de gemeente Groningen, noemen wij woonduur. De helft van jouw woonduur krijg je extra aan inschrijftijd op een inschrijving bij WoningNet Groningen via een gecorrigeerde inschrijfdatum.

Je komt in aanmerking voor woonduur als je:

  • een (on)zelfstandige huurwoning in de gemeente Groningen (sociale huur, middenhuur of vrijesector) voor onbepaalde tijd of bepaalde tijd en;
  • verhuurder een corporatie in de gemeente Groningen is en;
  • een lopend huurcontract op eigen naam hebt.

Ben je inwonend of staat het huurcontract op naam van een instelling? Dan kom je niet voor woonduur in aanmerking.

Hoe activeer ik de woonduur?

Activeer je woonduur vóór 1 september 2022! Hiervoor is een inschrijving van WoningNet vereist. Ga op www.woningnetgroningen.nl naar Mijn account en vervolgens naar Mijn profiel. Vul daar bij Huidige woonsituatie de gegevens in van je eigen huurcontract.

Geen verhuisplannen

Heb je geen plannen om binnen 4 jaar te verhuizen? Dan is het niet nodig om gebruik te maken van deze extra woonduur, aangezien het maar tot 1 september 2026 geldig is. Daarna behoud je nog wel je normale inschrijftijd bij WoningNet. 

Vragen?

We helpen je graag. Neem contact op met ons via info@nijestee.nl of bel naar (050) 853 35 33.

  • Deel deze pagina: