Jaarlijkse huuraanpassing minimaal

Geplaatst op: 8 april 2022 Laatst bijgewerkt op: 11 april 2022

Nijestee bevriest de huren voor woningen met een slecht energielabel en voert voor de overige woningen een minimale verhoging door.

Betaalbaarheid vinden we belangrijk en die staat door alle ontwikkelingen in de wereld behoorlijk onder druk. De energieprijzen zijn enorm gestegen en dat heeft een grote impact op de betaalbaarheid van wonen. We kiezen er daarom voor om voor woningen met een slecht energielabel (E, F of G) helemaal geen huurverhoging door te voeren per 1 juli 2022.

Voor andere woningen kiezen we per 1 juli 2022 voor een verhoging van 1% in plaats van 2,3%, die we wettelijk mogen vragen. Die verhoging hebben we onder andere nodig om te kunnen blijven investeren in het verduurzamen van onze woningen. Zo zorgen we dat wonen ook op de lange termijn betaalbaar blijft.

Je kunt op www.energielabel.nl checken welk energielabel jouw woning heeft. Onze bewoners ontvangen voor 1 mei 2022 een brief over hun huuraanpassing. Daarin staan ook de verdere details over bijvoorbeeld de procedure uitgelegd.

  • Deel deze pagina: