The next City

Geplaatst op: 13 december 2016 Laatst bijgewerkt op: 13 december 2016

In juli 2016 heeft de gemeente Groningen ‘The next City’ gelanceerd. Dit project leidt tot een nieuwe kijk op de toekomst voor de stad Groningen.

Nijestee denkt graag mee over de toekomst van Groningen, vooral over het wonen en samenleven in buurten. Daarom hebben we een brief gestuurd naar de gemeente met onze ideeën.

Samen leven in een prettige buurt
Samen met de gemeente en bewoners voeren we plannen uit om ervoor te zorgen dat verschillende soorten mensen samen kunnen wonen in één buurt. iedereen door elkaar kan wonen. We verhuren vooral betaalbare woningen voor mensen die recht hebben op huurtoeslag en aan starters op de woningmarkt die (nog) geen huis kunnen kopen.

Inzet Nijestee
We willen ons blijven inzetten om betaalbare woningen aan mensen met weinig geld te bieden, ook voor toekomstige generaties. De komende tien jaar bouwen we daarom honderden betaalbare woningen bij. Daarnaast maken we bestaande huurwoningen energiezuinig zodat de woonlasten binnen de perken blijven. Ook gaan we minder bestaande huurwoningen verkopen. Zo houden we wonen betaalbaar.

Bent u benieuwd naar de brief die is gestuurd? U leest het hieronder.

  • Deel deze pagina: